Хванаха две безстопанствени кучета в района, където куче нахапа мъж
Хванаха две безстопанствени кучета в района, където куче нахапа мъж / DarikNews.bg, архив

Две безстопанствени кучета са били хванати в кв. „Даме Груев” в района, където вечерта на 12 юли куче нахапа мъж. От общинска администрация съобщават, че общината е поискала отчет за действията, които фирмата, отговаряща за улавянето, обезпаразитяването и кастрирането на бездомните кучета е предприела във връзка със случая с нахапания мъж.

Представители на фирмата са посетила мястото неколкократно след инцидента. Вчера следобед от там са прибрани две от намерените безстопанствени кучета, но глутница не е открита. Проверките ще продължат.

През последните три месеца са обработени и кастрирани 102 женски и 82 мъжки кучета в града, а евтаназираните са 54, съобщи управителят на фирмата д-р Мирослав Кожлеев пред общинското ръководство.

„Инцидентът е изключително неприятен и трябва да остане единичен случай. Възложил съм и на експертите в общината да разгледат какви промени могат да се предложат в общинската Наредба за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен, за да намалим максимално възможността за други такива случаи”, посочва кметът на Сливен Кольо Милев.

Проект за приют на кучета е изготвен през 2008 г., но поради липса на финансови средства не е изграден. В капиталовата програма за 2012 г. са заложени 150 хил. лв. за изграждане на дворната част на приюта.