/ iStock/Getty Images
Общият брой на заболелите от началото на епидемията до момента възлиза на 91 души
Епидемичната обстановка в Сливен остава усложнена, като областта е сред активните в страната по отношение на разпространението на коронавирусната инфекция., съобщиха от Областния кризисен щаб.

Нови 14 заразени с коронавирус за денонощие, починала е 64-годишна жена в Сливен (ВИДЕО)

Отчита се леко завишение на случаите на коронавирус, като за май те са 44 срещу 42 през април. Общият брой на заболелите от началото на епидемията до момента възлиза на 91 души. Сред тях са 13 медицински лица и 2 деца. Девет души са починалите.

От началото на епидемията е била наложена домашна карантина на 5 503 лица, като 4 688 от тях са излезли, а 815 лица са под домашна карантина към 1 юни. Осем са пациентите, настанени за лечение в болница.

Под карантина са поставени 819 души в област Сливен

Очакват се резултатите от взети 23 проби, сред тях 8 проби са на хоспитализирани, 8 - на медицински персонал, 4 - контролни за излекуване и 3 - контролни за изписване. Областният кризисен щаб призовава жителите на Сливен и областта да се придържат стриктно към противоепидемичните мерки, свързани със социалната изолация, физическата дистанция, носенето на предпазни маски за лице в закрити пространства и помещения, редовното миене на ръцете.
БТА