Движението в Ямбол е нормално при зимни условия
Движението в Ямбол е нормално при зимни условия / БГНЕС, Архив

Пътната обстановка в Ямбол като цяло е нормализирана след падналия обилен сняг. Почистени са всички основни пътни артерии и осигурено безпрепятствено движение на колите на градския транспорт.

В разчистването на снега бяха мобилизирани 6 големи и 5 по-малки снегопочистващи машини на фирмата, която има ангажимент за зимното почистване на града. Екип от 30 човека се грижи за ръчното почистване на тротоари, алеи и пешеходни зони.

С приоритет първо бяха освободени подстъпите към детски и учебни заведения, здравни центрове. След почистването на основните улици с най-голям трафик, се пристъпи и към разчистване на снега по вътрешно кварталните улици.

В днешния първи работен ден от новата година всички училища, детски градини и ясли работят в нормален режим. Никъде не са регистрирани проблеми с отоплението на сградите.

Община Ямбол призовава гражданите, както и собствениците на търговски обекти и офиси да почистят подходите към сградите, за да се осигури нормално придвижване по тротоарите и уличните платна.