Чешкият посланик Мартин Клепетко на посещение в Сливен
Чешкият посланик Мартин Клепетко на посещение в Сливен / netinfo

Чешкият посланик Мартин Клепетко ще участва в прояви по проект „Ролята на спорта за развитието на човешката цивилизация” по програма „Коменски” в Сливен, съобщиха от общината.

Проектът „Ролята на спорта за развитието на човешката цивилизация” по програма „Коменски” се осъществява между спортното училище „Димитър Рохов” в Сливен и спортно училище в град Тришинец, Чехия. В мероприятията ще вземе участие и Юрий Мелиорис, първи секретар по икономическите и търговски въпроси.

Програмата на посещението включва провеждането на семинар на тема „Олимпийските принципи днес в живота на всеки от нас” в „Дом на водата” с представяне на най-добрите есета на тема „Спортът за един мирен свят”. В семинара ще участват олимпийски шампиони от Сливен. Следват среща със заместник-кметът Радост Костова и прием за участниците в проекта в тържествената зала на кмета.

В рамките на своето гостуване днес чешките гости ще посетят експозицията „Чешките учители в историята на Сливен” – ПМГ”Добри Чинтулов”, експозицията "Християнско изкуство - 17-19 век" в изложбена зала „Сирак Скитник” на Художествена галерия в Сливен и изложбата „Съкровища-музей-памет” в Регионалния исторически музей в града.

От 17.30 часа ще се състои приятелска среща по футбол на стадион „Хаджи Димитър”.