Цените на имотите в Сливен остават високи
Цените на имотите в Сливен остават високи / netinfo

Цените на недвижимите имоти в Сливен остават на високи нива, въпреки отдръпването на купувачите заради световната криза, каза за Дарик Деана Колева, управител на Агенцията за недвижими имоти „Явлена”- офис Сливен. Според нея медийните анализи на световния пазар, свитото кредитиране и високите лихвени проценти рефлектират върху психиката на купувачите и те се оттеглят от пазара.

Въпреки това продавачите продължават да държат високи цени на имотите. В по-големите градове на страната се наблюдава спад в цените, но в Сливен това все още не се е случило. „Според мен световната криза още не е достигнала до България. Това е медийна криза, а не финансова.

Смятам, че всичко ще отшуми до края на март 2009 г. и нещата малко по малко ще се стабилизират”, прогнозира Колева. Тя смята, че реална опасност от покупко-продажба и кредит винаги съществува.

Важно е човек да прецени възможностите си, независимо дали има криза или не. Управителят на „Явлена”-Сливен заяви още, че се наблюдава спад на сделките с недвижими имоти с 15-20 % в сравнение с 2007 г.