БСП-Сливен: Компроматната война доведе до ниската активност
БСП-Сливен: Компроматната война доведе до ниската активност / Darik News

Стартиралата от най-новата политическа формация компроматна и медийна война е довела до голяма степен до ниската избирателна активност. Това каза председателят на Общински съвет на БСП и кандидат за евродепутат Мартин Славов. „Ние направихме модерна, толерантна кампания, чиято основна цел бе българският избирател да разбере същността и важността на тези избори” – каза още той.

Според депутата от Коалиция за България Иван Славов един от проблемите при тези избори е, че лявата партията не говори достатъчно активно и аргументирано както със структурите на партията, така и с гражданите. „БСП и в Сливен трябва да докаже обективността си в търсене доверието на гражданите” – добави депутатът.

Мартин Славов обобщи, че се засилва влиянието на ДПС в сливенския ромски квартал „Надежда”, според паралелното преброяване на БСП близо 1300 са гласовете за партията на Ахмед Доган, срещу 300 за социалистите. При тези цифри председателят на местната централа на БСП изрази увереността си, че ДПС ще се яви със свой кандидат на местните избори. Номинацията на БСП ще бъде обявена след като приключат събранията в партийните организации.