Без пълни шестици на изпитите за гимназиите
Без пълни шестици на изпитите за гимназиите / netinfo

Няма пълни шестици на изпитите по български език и математика след седми клас в Сливенска област. Слабите оценки са общо 32, като двойките по математика са 31. Това съобщи за Дарик началникът на Регионалния инспекторат Светла Драганова. Отличните оценки /над 5.50/ по математика са три, а по български език 38.

Средният успех по български език е 4, 493, по математика 3,589, като по български език преобладават добри оценки – 317, следвани от много добрите, които са 266. По математика повечето седмокласници са изкарали 328 добри оценки и 248 средни оценки. Недоволните ученици могат да проверят рецензиите в Регионалния инспекторат днес, в понеделник и вторник, информира Драганова.

Тече срока за подаване на документи за участие в първия кръг на класирането.Местата, където се подават документите, в областта, са две. В Сливен училището – гнездо е трето основно и в Нова Загора начално  училище „Любен Каравелов”.

Комисиите работят всеки работен ден до 9 юли от 8.00 до 18.00 часа. В събота – 5 юли документи ще се приемат от 9.00 до 13.00 часа.

На 11 юли ще бъдат обявени списъците, след първото класиране, а записването ще е от 14 до 16 юли в училището, в което са приети учениците, добави Светла Драганова.