/ IStock
Активните случаи на COVID-19 в Сливенско са 523 души от 48 населени места, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През последното денонощие са регистрирани 86 нови случая, като 12 души от заболелите са се инфектирали в семейни огнища. Останалите заразени са предимно от Сливен и Твърдица. Няма регистрирана концентрация на огнище в един квартал или на една улица. Разпространението на вируса е дифузно.

През последното денонощие е починал пациент на 68 години, със сърдечно заболяване.

Днес, 5 ноември, ще бъдат изследвани потребителите в социален дом в Твърдица. Проби ще бъдат взети от над 200 мъже с умствена изостаналост и психични заболявания. До момента положителни за COVID-19 са 31 души от персонала и трима домуващи. Лечението на заболелите са провежда в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари. Засега хоспитализация не се налага.

Огнище на COVID-19 в социален дом в Твърдица

От ОДМВР-Сливен, съобщиха че през изминалото денонощие са извършени 387 проверки за спазване на карантина, като са установени два случая на нарушаване. В областта са извършени 82 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. За констатирани нарушения са съставени 12 акта и 15 предупредителни протокола.