734 529 лв. е отделила Н. Загора за развитие на културни институти
734 529 лв. е отделила Н. Загора за развитие на културни институти / netinfo

Дирекциите в Общинска администрация Нова Загора изпращат успешна 2006г., съобщиха от общинска администрация. Не малко е направеното за развитието на културата, образованието, спорта и социалните дейности стана ясно от отчета на експертите в Дирекция “Хуманитарни и социални дейности”.

От целия общински бюджет за 2006г. са отделени 734 529лв. за развитие на културните институти. Заделени са средства за подпомагане на читалищата и тяхната дейност за организиране на регионални и национални конкурси. Продължава работата по един от приоритетите на Общината - развитието на туризма. Разработени са няколко проекта, дейностите по които са в ход. Открит и функциониращ е и Туристическия информационен център.

Работи се и с неправителствени организации за реализиране на проекти от типа “публично-частно партньорство”. В отдел “Образование и младежки дейности” продължава работата по Проектите за интеграция на децата от малцинствен произход в образователната система на Община Нова Загора и интеграция на деца със специални образователни нужди.

Работи се и по Проект за стратегия за развитие на образованието. Деветнайсетте училища на територията на общината вече разполагат с преносими компютри. В някои от училищата вече има и достъп до интернет.

Извършени са и ремонти на много от учебните заведения и детските градини в общината. Ремонтите са както с приходи от бюджета, така и по различни проекти, отчетоха още от общинска администрация.