7 или 8 данъчни, вкарани от Лечков в „Кутията на Пандора” от години били извън системата
7 или 8 данъчни, вкарани от Лечков в „Кутията на Пандора” от години били извън системата / netinfo

Не знам каква е връзката между НАП, политиците и прокуратурата и каква е схемата, която се върти в нечия глава, коментира в интервю за Дарик директорът на НАП – Сливен Петко Дюлгеров.

„Явно сме настъпили нечии интереси и сега в момента се пречи на НАП да си върши работата. Данъчните нямат различен подход и ДДС се възстановява в законоустановения срок до 30 дни, ако фирмата е регистрирана по ДДС, а когато сумата е много голяма се прави ревизия за периода и тогава се възстановява данъка, защото в хода на ревизията могат да се установят факти и обстоятелства, които пречат на възстановяването”, каза Дюлгеров.

„Измежду изредените поименно в сигнала на Лечков и посочени като поръчкови инспектори в списъка има 7 или 8 служители, които от години не работят в системата. Отделно всеки служител всяка година декларира йерархични връзки със свои близки, познати и роднини и тези декларации се представят в Централно управление на НАП. Също всяка година се представят декларации затова кой какво имущество и пари има и за това ние нямаме притеснение”, декларира шефът на сливенското данъчно.

Той нарече чудесна идеята на Лечков да ревизира имотните декларации на участниците в т. н. Кръг „Кутията на Пандора – НАП Сливен”.
„Великолепно, нека да проверят всички”, каза Дюлгеров.