документална изложба
документална изложба / община Сливен
50-та годишнина от началото на културните празници „Сливенски огньове” и 50 години от учредяването на голямата награда за литература и изкуство „Добри Чинтулов” беше отбелязана с документалната изложба „Началото и лауреатите” в зала „Сливен”.

В словото си пред присъстващите на откриването на изложбата кметът на Сливен Стефан Радев благодари на организаторите на събитието, в лицето на общината, Народно читалище „Зора” и Държавния архив в Сливен.

документална изложба
община Сливен



„Особено ми е приятно, че днес сме тук, в обновената зала „Сливен”, в която са се случвали не едно и две събития от известните и ценени в цялата страна „Сливенски огньове”, посочи Стефан Радев. Той подчерта, че изложбата ще събуди позабравени спомени на сливенци и тя ще се превърне в един от акцентите на тазгодишните прояви на традиционните културни празници през месец май в Сливен.

документална изложба
община Сливен



За началото на „Сливенски огньове” разказа Георги Йорданов, бивш министър на културата. От името на организаторите за изложбата говори директорката на библиотека „Зора” Мариета Главчовска.

Като част от тази програма е и премиерата за Сливен на книгата „Притаени мигове“ - книга 1 „Срещи“ и книга 2 „Откровения“ на Георги Йорданов. За участие в представянето й в Сливен дойдоха проф. Чавдар Добрев, председателят на СБП Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски.