29 екипажа рали Сливен 2014
29 екипажа рали Сливен 2014 / БГНЕС, Архив

34-то рали „Сливен 2014“ ще стартира на 5 септември. През тази година Рали Сливен е едно от най-трудните ралита с коефициент 3 в календара на Европейската рали купа. С по-добър маршрут, интересни отсечки и шансът да е състезанието, което ще реши битката за националната рали титла, Рали Сливен ще е моторспорт събитието на годината в България.

„Със специален етап в сърцето на Сливен и с класически отсечки като Твърдица-Елена, Стара река, Българка и Ичера, Рали Сливен ще ни върне в златните вервмена от историята на Рали Златни с автомобилния уикенд, който ще се помни дълго”, съобщи директорът на автонадпреварата Стефан Чолаков.

29 екипажа са подали заявка за участие в рали «Сливен», от тях 5 чуждестранни. Крайният срок за регистрация изтече на 1 септември.

Рали "Сливен 2014" включва 11 отсечки с обща състезателна дължина 180,86км.

Церемониалният старт ще бъде даден на площад „Хаджи Димитър“ от 17,30 ч на 5 септември, петък. Стартът на първия етап е в 9.45 на 6-ти. Новото тази година е, че градския скоростен етап няма да се кара в петък, а в събота сутринта. Променен е и старта на състезанието. Той ще бъде зад паметника Хаджи Димитър.

Награждаването ще се състои на 7 септември, неделя от 15.15 часа на площад „Хаджи Димитър” в Сливен.