Лесово
Лесово / Митници

1200 парфюма в двойна стена-тайник  и недекларирани 350 чифта маратонки откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на товарен микробус. Иззетите  контрабандни стоки носят лога на световноизвестни търговски марки и има основателни съмнения, че са фалшиви.

Микробусът марка „Mercedes Sprinter" е влязъл в страната от Турция, управляван от украински гражданин. На МП Лесово шофьорът е обявил, че превозва текстил от Турция за Украйна. Стоката е поставена под режим „транзит".

Автомобилът е селектиран от  митническите служители за щателна митническа проверка, при която между декларираните стоки, митническите служители откриват недекларирани 350 чифта маратонки с марка „Adidas". В хода на проверката,  митническите служители  демонтират страничната преграда между товарния и пътническия отсек на микробуса, поради съмнения за тайник. Там откриват специално изработена двойна стена,  запълнена  с общо 1200 парфюма в опаковки от 40 до 100 ml от 27 различни търговски марки

Контрабандните общо 1 550 парфюми и маратонки са задържани. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения, за случая ще  бъдат сезирани  официалните  правопритежатели на съответните  търговски марки.

Срещу нарушителя -  украински гражданин. е съставен акт по Закона за митниците.