Земите на село Панайот Волов остават в продажба
Земите на село Панайот Волов остават в продажба / netinfo

112-те декара от землището на село Панайот Волов остават в продажба, решиха на днешното си заседание общинските съветници в Шумен.

Кметът на селото Пенка Христова изказа несъгласието си, тъй като по думите й земята на село Панайот Волов е останала само 112 декара, в сравнение с минали години, когато е била 760 декара. „В никакъв случай не трябва да се продава, а да се запази за бъдещо оземляване на безимотни семейства, тъй като напоследък има засилен интерес към купуване на къщи в селото", каза тя.

„В конкретния случай кметският наместник изнесе абсолютно невярна информация. Пред мен е справката за земите, които са общинска собственост в землището на село Панайот Волов. От нея се установява, че общинската земя е с площ 750 декара", отговори общинският съветник от БСП Генчо Гатев и допълни, че интересите на живущите в селото не са нарушени, тъй като остава достатъчно много земеделска земя. Проф. Добрин Добрев от ГЕРБ, от своя страна, пък помоли да не се оказва натиск върху кмета Пенка Христова и изказа резервите си към планираните продажби на земи.