/ IStock
96 са новите случаи на заразата в областта
"Заради недостига на легла в МБАЛ-Шумен, с помощта на Националния координационен център за COVID-19, към други лечебни заведения вчера са насочени петима пациенти - дама към болницата в Бургас, двама - в Омуртаг и един - в Търговище". Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност".

За три дни: Десет души с коронавирус починаха в МБАЛ-Шумен

"МБАЛ-Шумен продължава да е с най-много пациенти с COVID-19 в страната и ситуацията е изключително сложна. Със заповед от вчера, леглата за пациенти с коронавирус са увеличени от 179 на 215", отбеляза д-р Маринова.

По думите й, броят на настанените в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен тази сутрин е 239. От тях 198 са с потвърдена коронавирусна инфекция, а на 41 се очакват резултатите от тестовете им. Новоприетите пациенти са 22, а са изписаните - 21.

Доброволци от Шуменско ще могат да даряват кръвна плазма във Варна

Снощи в болницата, са починали заразени с коронавирус жени на 48 и 56 години, с придружаващи заболявания. За първи път в Шуменско има починал на възраст под 50 г.

Новодиагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменско, са 96 души, от които 60 са жители на областния град, съобщиха от РЗИ. Случаите на регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единния информационен портал за областта достигнаха 1134 души, а починалите вече са 66.
БТА