Задържаха психично болен мъж, обрал пенсионер
Задържаха психично болен мъж, обрал пенсионер / Дарик Шумен, Юлия Христова

31-годишен психично болен мъж от град Нови пазар е бил заловен за кражба на 140 лв. - информират от полицията в Шумен. Около 12:30 часа вчера при полицейски служител в района на пазара в Нови пазар е получен сигнал от 69-годишен мъж от село Неново, област Варна, че са му отнети 140 лева. Възрастният човек посетил пазара. Спрял пред щанд за метални изделия и си купил водопроводно кранче, докато плаща продавачът му казал, че мъж краде пари от задния му джоб.

След това извършителят побягнал. Пред полицаите продавачът обяснил, че мъжът е с психични отклонения, често посещавал пазара. По подаденото описание полицейските служители установили самоличността му.

След около 20 минути го открили в района около автогарата в града и го задържали. Крадецът бил облечен с два панталона. При извършения личен обиск в джоба на вътрешния панталон са намерени 140 лева, 7 банкноти по 20 лева, които отнел от възрастния човек. Той е настанен за лечение в държавна психиатрична болница село Царев брод. Материалите по случая ще бъдат предадени Районна прокуратура Нови пазар.