полиция
полиция / / iStock/Getty Images
Полицейски служители от РУ- Каолиново задържаха извършител на грабеж часове след като отнел два мобилни телефона и лична карта след като използвал сила. Около 16:30 часа на 17 октомври 33-годишен жител на село Пет могили застигнал с личния си автомобил бус, който извършвал превоз към Варна. Препречил му пътя, успял да го спре.

Нанесъл  няколко удара  на водача, след което влязъл в буса и след като използвал сила отнел от 23-годишна жителка на село Пет могили, с която се познавали два мобилни телефона и личната й карта. Сигнал към полицията пострадалите подали доста по- късно, малко преди да пристигнат във Варна. Полицейски служители от Трето районно управление във Варна разпитали потърпевшите. В това време колегите им от РУ- Каолиново установили извършителя.

В автомобила му са намерени противозаконно отнетите вещи. Ш.О. бил задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново, а след това е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор на РП- Нови пазар и му е повдигнато обвинение. За извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.