Пожар
Пожар / Дарик Добрич
Забравено върху котлон олио подпали два имота. 

На 20 юли в 18:06 часа чрез спешния телефон е получен сигнал за пожар в къща в гр. Каспичан. На ул. “Москва“ бил пратен екип от РСПБЗН- Нови пазар. При  пристигане на адреса огнеборците заварили да гори лятна кухня и прилепена до нея къща в пламъци.

Изяснено било, че пожарът е възникнал от забравен туристически газов котлон .

Мазнината в тиган се възпламенила, пламъците обхванали лятната кухня и се пренесли към покрива на къщата, собственост на 56-годишна жена.

Помощ в гасенето и разчистването е оказал и екип от пожарната в Шумен. Пожарът е погасен с помощта на 28 тона вода. Унищожена е лятната кухня, около 130 кв.м. покривна конструкция и 2 кв.м. пвц дограма. Спасена е една сграда.

 На 19 юли в 19:29 часа било получено съобщение за пожар в апартамент на ул.“ Дедеагач“ в Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип. След пристигане било установено, че пламъците в кухня на четвърти етаж тръгнали след забравено олио в тенджера върху включен електрически котлон.  Пожарът бил загасен с помощта на 300 л. вода. Унищожени са мебели, техника, 7 кв. м. мазилка , опушени са 30 кв. м. стени. Жилището било спасено от опожаряване.

В 10:38 часа на 19 е приет сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Цани Гинчево. Изпратеният на място екип погасил пламъците с помощта на 300 л. вода. Пожарът е без материални загуби.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.