Военните поискаха дизел от общината за топла вода за басейна
Военните поискаха дизел от общината за топла вода за басейна / снимка: Дарик-Шумен

Военен спортен клуб „Шумен" поиска помощ от общината, за да бъде осигурено нормалното функциониране на басейна във Военното училища в града. В докладна записка до спортната комисия към местния парламент военните искат  15 000 л. дизелово гориво, което е на стойност около 30 000 лв. Дизелът е необходим за отопление в станционните горивни инсталации. В замяна се предлага осигуряване на достъп на служителите в администрацията до басейна, но след допълнително договаряне.

В докладната се казва още, че за периода декември 2009 - декември 2010 г. за отопление на водата в басейна са били нужни 28 000 л. дизелово гориво. Ръководството на Сухопътни войски е уверило шуменските военни, че ще окаже помощ, под формата на гориво. Със собствени средства военният спортен клуб също ще закупи известни количества, но и те няма да са достатъчни, поради което се иска съдействието на общината.

Членовете на комисията подкрепиха искането, като възложиха на администрацията да помогне според възможностите си.

По време на заседанието членовете на комисията бяха запознати и с проекта за изграждане на две мини футболни игрища в града по Национална програма „Бъди шампион". В проекта е предвидено игрищата да се изградят в дворовете на ПМГ „Нанчо Попович" и СОУ „Сава Доброплодни".  Съветниците препоръчаха игрището предвидено за СОУ-то да бъде изградено в кв. „Тракия", поради факта, че в централната градска част има достатъчно спортни площадки, а такива липсват във въпросния квартал.