Търговище кърпежи
Търговище кърпежи / Dariknews.bg, архив
През следващата седмица в Търговище ще пробват да закърпят дупки по улиците със студена смес. Става дума за зейнали кратери по бул. „Александър Стамболйски”, който е част от републиканската пътна мрежа и за него трябва да се грижи държавата, уточняват от общинската администрация. Заради изключително лошото състояние на пътната настилка обаче се налага Общината да извърши спешен ремонт. „Ако пробите със студена смес бъдат успашни, ще осигурим достатъчно количества от тази смес за по-мащабно изкърпване”, обещаха още от кметството в Търговище.
Общинското предприятие „БКС” е закупило малко количество от студената смес, за да провери доколко тя е надеждна при поставянето й при все още зимни условия. При показани добри качества, с нея ще бъдат ремонтирани и дупките по други улици.
Другите улици, които са в рамките на града, но попадат към републиканската пътна мрежа: ”Митрополит Андрей” и „Паисий”, вече се ремонтират, като дупките се запълват с фракция. Същата процедура ще бъде изпълнена и по улиците, по които има интензивно автомобилно движение и върви общественият транспорт. 
Цялостните ремонти на повредените участъци по улиците в града се планират за след 20 март, когато температурите позволяват полагането на асфалт.  До тогава всички мерки ще бъдат с временен характер, увериха от местната администрация.
Улиците „Гладстон”; „Велико Търново”; „Трети март”, в участъка от училището за деца с увреден слух до околовръстното, както и бул. „Сюрен”, от търговския комплекс до сградата на полицията в Търговище, ще бъдат основно ремонтирани. Това е заложено по проект на Община Търговище, по приоритет „Градска среда” на Оперативна програма „Региони в растеж”. По него ще бъде изградено кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей”. Ще бъде обновена и част от кв. „Запад” 2, където ще бъдат ремонтирани вътрешни улици и тротоари.
Цялостните дейности по схемата в момента се преглеждат от оценителна комисия в Общината, която трябва да се произнесе до месец. Екип подготвя и тръжните процедури, които вероятно ще бъдат обявени в началото на март. Очаква се строителните работи на тези обекти да започнат през юни. Общата стойност на всички дейности по тях е около 5,3 млн. лв.