В Търговище разбиха мрежа за разпространение на наркотици
В Търговище разбиха мрежа за разпространение на наркотици / Борислав Курдов
В Търговище разбиха мрежа за разпространение на наркотици
68380
В Търговище разбиха мрежа за разпространение на наркотици
  • В Търговище разбиха мрежа за разпространение на наркотици

Служители на ОД на МВР Търговище са задържали мъж, за който имат данни че разпространява наркотици. Това бе потвърдено на нарочна пресконференция от Пламен Замбев, началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията.

Акцията по залавянето му се е състояла във вторник преди обяд пред Първо основно училище „Свети Седмочисленици” в Търговище. Задържани са били пласьорът – мъж на 31 години и купувачът. В колата на пласьора били намерени първоначално 8 грама тревиста маса, които при тест отговорили на марихуана. По-късно в дома му били намерени и иззети близо 50 грама канабис и около 10 грама марихуана.

„След задържането на двамата, те оказаха съдействие на органите на реда, което доведе до задържането на още двама мъже, купували от пласьора канабис и марихуана”, каза Пламен Замбев. Задържаните клиенти на пласьора са пълнолетни, работещи в различни фирми в Търговище, а самият той се занимавал единствено с тази дейност.

До разкриването на мрежата се е стигнало след близо два месеца работа на криминалисти от отдела. Денят на задържането е бил избран не случайно, с оглед надлежното документиране на доказателства, каза още Замбев.

Според началникът на отдела, преди няколко месеца в Търговище е имало случаи на разпространение на така наречения „друсан чай” и на други модерни наркотици.

По случая са образувани досъдебни производства за разпространение и за държане на наркотични вещества