Проверките започнаха в 9 часа
Проверките започнаха в 9 часа / dariknews.bg
Представители на жителите на кв. "Бялата пръст" ще се срещнат с управителят на ВиК-Шумен инж. Красимир Марков, за да уговарят възможностите да се поставят водомери във всяка къща. 

Уговарям среща с техни организации да видим точно какво би могло да се направи. Трябва да видим и техническите възможности. Трудно ще стане, но сме тръгнали по някакъв път да въведем нормативно нещата, каза Марков. Той посочи, че самите присъединявания са за сметка на бъдещи потребители. 
 

Ще се водят разговори с представители на кв. "Бялата пръст"
dariknews.bg


Обособяваме две зони, за да измерваме водата, която влиза и ще намерим форма на справедливост спрямо другите, които си плащат водата, допълни Марков.

Той бе категоричен, че целта е всичко, което мине през водомерите - да се заплаща. Първите стъпки са монтаж на водомери и урегулирани така. че тия водомери да определят ясни субекти, а не навързани един след друг така, че да не знаем какво отчитаме и потребителят, на когото е партидата, да плаща водата и на другите, каза управителят на ВиК-Шумен.


Периодично ние извършваме такива комисии в тежките райони, тъй като само един технически ръководител не може да се справи, въпреки че всеки петък има присъствие там, където може да събираме пари.

ВиК-Шумен с проверка в ромската махала (СНИМКИ)

След днешната проверка в кв. "Бялата пръст" са прекъснати 2 имота - в единия е имало теч, а в другия не е имало присъствие, но е прекъснат за неплатени сметки, обобщи Марков.

В трети имот не е имало възможност да се извърши спиране. Там има прикачени и други имоти и няма как да спрем водата на всички заради неплатени сметки на един, каза той.

ВСИЧКИ снимки от проверките ТУК

Събрани са 500 лв., което се равнява на около 200 куб. метра вода. 20-тина семейства са поели ангажимент до четвъртък да си платят сметките, така че в петък ревизираме нещата, правим анализ и продължаваме, заяви управителят на водното дружество.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.