Шофьор загина в Шуменско
Шофьор загина в Шуменско / ОД на МВР - Шумен
Близо 30% повече тежки ПТП-та с повече жертви и пострадали отчетоха от полицията в Шуменско. 

От началото на 2019 година досега са регистрирани 89 тежки произшествия. Загинали са 13 души, а 96 са ранени. За същия период през 2018 година катастрофите са 60 с 8 загинали и 62 ранени. 

Тези данни изнесе началникът на сектор "Пътна полиция" гл. инспектор Веселин Георгиев. Той отбеляза, че през предстоящите 3 почивни дни ще има засилен полицейски контрол. 

Гл. Инспектор Веселин Георгиев, Пътна полиция
Dariknews.bg


На 5 септември от 16 до 20 часа и от 14 до 20 часа на 8 септември ще бъде ограничено движението на товарни превозни средства над 12 тона. За празниците ще има засилен контрол за спазване на скоростните режими. 

Служителите на Пътна полиция ще проверяват и за неплатени глоби, както и употреба на алкохол и наркотици. Гл. инспектор Георгиев посочи, че засилено присъствие на пътни полицаи ще има и във всички населени места, не само по републиканските пътища. 

Отправям апел към водачите да бъдат внимателни, да не бъдат нервни и агресивни на пътя, защото се очаква изключително интензивно движение и искаме да намалим предпоставките за ПТП, каза той. 

Повече служители на реда ще има и около търговските обекти, за да се избегнат кражбите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари