/ Община Шумен
Ученически конкурс за есе на тема "Индустрията в моя регион" организират за трети пореден път Община Шумен, Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия.

Ученици от първи и втори клас участваха в уроци по Горска педагогика

Инициативата е под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов и се провежда с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД. Надпреварата цели да предизвика интереса на младите хора към професията на металурга. В конкурса могат да участват ученици от всички училища в Шумен и региона.

Той се провежда в две възрастови групи - от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Участниците от първата категория ще пишат есе на тема по избор - „Индустрията в моя град“ или „Металите - материалите на бъдещето“.

Малчуганите залесяват (СНИМКИ)

Учениците от втората възрастова група също имат възможност за избор и могат да работят по темите - „Металите – технология и приложение“ или „Инженерът – творец на бъдещето“. За най-малките ученици - от 1 до 4 клас ще се проведе съпътстващ конкурс за рисунка "Индустрията в моя регион".

Подробна информация за конкурса може да се намери на сайта на ХТМУ - uctm.edu,  в секция „новини“ и сайта на Българската асоциация на металургичната индустрия - https://bami.bg/ - секция „Актуално“.

Крайният срок за изпращане на творбите е 15 май на имейл - konkurs@uctm.edu. Предвидени са предметни награди, които ще бъдат връчени на 1 юни - Деня на детето.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.