Знамето се скъса и миналата година
Знамето се скъса и миналата година / dariknews.bg
Знамето на МБАЛ-Шумен ще бъде подменено от Сдружение "Пазители на Българщината". Това съобщиха те за dariknews.bg. Причината е, че 33-метровият флаг  бе скъсан от вятъра в края на миналата година.

Знамето бе поставено за пръв път навръх националния празник 3 март през 2015 година. Инициативата бе на Сдружение „Пазители на Българщината" и в подкрепа на кампанията „Да развеем българското знаме".

Спуснаха 25-метрово знаме от фасадата на шуменската болница

Внушителният флаг, с размери 25 метра дължина и 4 метра ширина, бе дарение за болницата от местния бизнесмен Климент Климентов - член на Сдружение "Пазители на българщината". Осъществяването на идеята бе неговата лична патриотична кауза, която той е поел пред организацията като подвойвода на шуменската чета "Панайот Волов". Родолюбивият акт, организиран от войводата Елена Андерсон, бе получил одобрението на ръководството на лечебното заведение.

Знамето се скъса и миналата година
dariknews.bg


След като година стоя върху фасадата на сградата силен порив на вятъра го скъса и от Сдружение "Пазители на българщината" поставиха ново - пак за националния празник.

Поставиха 33-метрово знаме на шуменската болница

То бе по-голямо - с дължина 33 метра. Огромното знаме бе спуснато по източната фасада на Хирургически блок от екип алпинисти, под звуците на националния химн.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари