Поставиха 33-метрово знаме на шуменската болница
Поставиха 33-метрово знаме на шуменската болница / снимки: Дарик-Шумен

33-метров национален трибагреник бе поставен днес на 3 март на фасадата на шуменската многопрофилна болница. За втора поредна година инициативата, подкрепена от ръководството на лечебното заведение, е дело на Сдружение „Пазители на българщината" и е част от кампанията „Да развеем българското знаме".

Поставиха 33метрово знаме на шуменската болница
netinfo

Огромното знаме бе спуснато по източната фасада на Хирургически блок от екип алпинисти, под звуците на националния химн.

Войводи от Сдружението и танцьори от ансамбъл „Шумен" играха и народни хора, а в небето над болницата полетяха десетки балони в цветовете на българското знаме.

Поставиха 33метрово знаме на шуменската болница
netinfo

„Всеки един войвода от Сдружението дава клетва пред знамето. Нашата идея бе да развеем един такъв огромен трибагреник в Шумен, за да може всеки един когато мине от тук да се гордее, че е българин и да върви с високо вдигната глава ", заяви Елена Андерсон, организатор на инициативата.

Поставиха 33метрово знаме на шуменската болница
netinfo

Директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов поздрави присъстващите за националния празник. „Българският трибагреник, без съмнение е висшия символ на държавата, но не бива да забравяме, че израз на патриотизъм не е само развяването на знамето, а нашите действия и стремежа ни Родината да става все по-силна и респектираща", каза в речта си д-р Атанасов.