Скаутски проект приключи в Търговище, дейността продължава
Скаутски проект приключи в Търговище, дейността продължава / Диляна Стойчева /
Скаутски проект приключи в Търговище, дейността продължава
22137
Скаутски проект приключи в Търговище, дейността продължава
  • Скаутски проект приключи в Търговище, дейността продължава

Млади скаути от ІІ СОУ "Никола Маринов" в Търговище, членуващи в чета "Герил Войвода", получиха грамоти за усилията, които са положили през последната година. С това бе отбелязан края на проект, насочен към популяризиране на скаутското движение и развитие на личността, който се реализира в учебното заведение. Общата му стойност бе 19 200лв. Те са отпуснати от Европейския социален фонд.

Според ръководителя на проекта Валентин Княжевич, целта на повечето дейности е била изграждане и формиране на ценностна система у децата и младежите - екологично възпитание, патриотизъм, взаимопомощ, оказване на първа помощ. "Наблегна се и на развитието на физически качества - ловкост, сила, бързина, издръжливост. Изработени бяха знамена и униформи на скаутите. Закупени бяха палатки, компаси, дъждобрани и други необходими пособия за справяне сред природата. Осъществени бяха походи и лагери, на които скаутите показаха какво са научили." - каза още той.

"Този проект се финализира по отношение на финансиране по тази програма, но дейността на скаутите няма да приключи" - каза пред журналисти директорът на училището Галя Панайотова и добави - "Вече разработваме идеи по международен проект и се надяваме да можем да споделим своя опит извън рамките на страната".

Чуйте повече от Валентин Княжевич и Галя Панайотова в прикачения файл: