Шуменските структури на ГЕРБ и Атака ще се включат в протестния митинг в столицата
Шуменските структури на ГЕРБ и Атака ще се включат в протестния митинг в столицата / netinfo

Членове и симпатизанти на шуменските организации на партиите ГЕРБ и Атака ще се включат днес в националния протестен митинг, организиран от опозицията по повод искането за вот на недоверие към кабинета Станишев. Областния лидер на ГЕРБ Веселин Златев също ще участва в протеста. За Дарик той съобщи, че местната структура на партията е създала организация за пътуването до София, но не уточни точния брой на представителите от Шумен.

В националния протестен митинг участие ще вземе и местната структура на Атака - съобщи областният й председател Румен Русев, който също ще присъства лично. Той уточни, че в столицата ще пристигнат около 100 членове и симпатизанти на партията от Шуменско. Част от тях ще пътуват от общините Каспичан, Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново.

Пред Дарик общинския лидер на ДСБ в Шумен Васил Тодоро заяви, че местната организация напълно подкрепя протестния митинг, но на него няма да има преставители на ДСБ-Шумен. Причина за това е делничната ангажираност на голяма част от симпатизантите и членовете на партията. В протестния митинг по всяка вероятност няма да се включат представители и на СДС-Шумен.