МБАЛ-Шумен
МБАЛ-Шумен / Деян Герговски
Дело срещу Националната здравноосигурителна каса за разплащане на близо 150 000 лева за проведени лечения смятат да заведат от ръководството на МБАЛ-Шумен.
 
Сумата е за надлимитни дейности от 2017 г., а от предходната 2016 г. има неразплатени около 16 000 лева, посочи директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов.
 
Лимитите, определени от здравната каса са заложени в Националния рамков договор, а от болницата са подписали договора.

Д-р Атанас Атанасов
dariknews.bg

Това до някъде ограничава възможностите за съдебно искане на полагащите ни се средства. Все пак - това са реално изработени средства. Това са реално извършени разходи в полза на здравноосигурени лица, при коректно извършена медицинска дейност, с оказана помощ и лекувани и излекувани пациенти, заяви директорът на болницата.
 
Структурни промени и обединяване на отделения в шуменската болница

Според юристи обаче има възможност средствата да се търсят по съдебен ред.
 
Ние сега ще предприемем такова търсене - имаме намерение първо да заведем частичен иска, след което в зависимост от резултати - да предприемем и цялостно искане на средствата, заяви д-р Атанасов.
 
Комплексният онкологичен център в Шумен спечели подобно дело за неразплатени надлимитни дейности. На първа инстанция магистратите осъдиха Здравната каса да плати на лечебното заведение близо 200 000 лв.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.