МБАЛ-Шумен
МБАЛ-Шумен / Деян Герговски
Структурни промени в стационара на МБАЛ-Шумен са в ход от началото на годината. С решение на съвета на директорите на лечебното заведение се обединяват Първа и Втора хирургия в една структура - Хирургично отделение с 50 болнични легла.

Новата структура - Отделение по хирургия с дейност по гръдна, деткса и неврохирургия, е разположена на целия 8 етаж, а Отделението по урология се премества на 10-тия етаж.

Обединени са и Отделенията по ревматология и Първо вътрешно отделение, което става Първо вътрешно отделение с дейности по ревматология, пулмология, клинична хематология и гатроентерология.  

Дейността по фтизиатрия и 10-те легла от Първо вътрешно отделение се преместват в Нови пазар.

Дейностите по нефрология минават от Първо към Второ вътрешно отделение заедно с 5 легла.

Сменят знамето на шуменската болница

Директорът на болницата д-р Атанас Атанасов обясни, че мотивите за тези действия произтичат от необходимостта от редуциране на разходите предвид недостига на финансови средства. Другият мотив е подобряването на ефективността и организацията на извършването на клиничните дейности.
 
Очакваме като ефект по-добра организация и последователност при лечебните дейности и подобряване на финансовата ефективност, заяви д-р Атанасов.

Той допълни, че към момента болницата има близо 2 милиона лева задължения, но са проведени разговори с доставчиците те да бъдат разсрочени.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.