Школа "А&Б"
Школа "А&Б" / dariknews.bg
Те ще представят България на Първата Младежка Олимпиада по Информатика
Марин Йорданов спечели място в младежките национални отбори по информатика, които ще представят България на Първата Младежка Олимпиада по Информатика. Това съобщи ръководителят на  Школа А&Б Бисерка Йовчева.

Вече са публикувани окончателните състави на националните отбори на България за предстоящата от 7 до 13 септември Първа Младежка Олимпиада по Информатика. Олимпиадата се организира по инициатива на Република България с участието на д-р Бисерка Йовчева, Школа А&Б и Шуменския университет. В организацията на олимпиадата са включени над 30 уважавани институции, представени на сайта на олимпиадата www.ejoi.org и във фейсбук-страницата European Junior Olympiad in Informatics – EJOI.

На 18 юли в Ямбол се проведе последното контролно състезание на разширения младежки национален отбор по информатика. Вече са ясни учениците, които ще представят страната ни на Първата eвропейска младежка олимпиада по информатика. Това са: Мартин Копчев от Габрово, Захари Маринов от Плевен, Константин Каменов от София, Георги Петков от Варна, Виктор Кожухаров от Русе, Добрин Башев от Габрово, Андон Тодоров ог Благоевград и Марин Йорданов от Шумен.

Марин Йорданов не за първи път радва шуменци със своите постижения. Той е ученик от VII клас на ППМГ „Нанчо Попович“, като за следващата учебна година е приет в паралелката по информатика в VIII клас на същото училище. Той е възпитаник на Школа А&Б и още от четвърти клас заема призови места на българските състезания по информатика.

През тазгодишния състезателен сезон Марин спечели два златни и един бронзов медал. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.