„С предпазен колан на задната седалка“
„С предпазен колан на задната седалка“ / netinfo
От 1 октомври стартира инициатива по безопасност на децата в автомобилите „С предпазен колан на задната седалка“ в градовете Шумен, Каспичан и Плиска. Инициативата е на Община Шумен и партньори под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. 

Тя има образователна цел, насочена пряко към децата и привличане вниманието на цялото общество.

През учебна 2018/2019 г. ще бъдат проведени обучения на 2350 деца от 2 до 4 клас. Близо 90 доброволци от фирми и учреждения ще се включат в инициативата като се срещнат с децата и  им представят по забавен, интересен и запомнящ се начин информацията за това как безопасно да пътуват в автомобилите.

През 2015 г. Солвей Соди стартира за първи път инициативата „С предпазен колан на задната седалка“ в гр. Варна и региона.  В резултат на изключителния успех и привлечено внимание тази година се осъществава за поредна година на територията на общината.

Инициатива се осъществява с любезното съдействие на: Херти АД, Алкомет АД, Рока България, Теси, Примекс, Телепол, Unicredit Bulbank, Шуменски университет, БЧК, ОДМВР Шумен, РУО – Шумен, ДАРИК радио, Радио Шумен, shum.bg, shmoko.bg