Ротари клуб - Търговище започна строеж на заслон по пътя за „Мисионис”
Ротари клуб - Търговище започна строеж на заслон по пътя за „Мисионис” / netinfo

Членовете на Ротари клуб-Търговище направиха първата крачка за осъществяването на идеята си за построяване на туристически заслон по пътя за древния град „Мисионис". Багерът на строителния предприемач и ротарианец Тошко Райчев заби първата копка, а президентът на клуба Кольо Колев счупи бутилка пенливо вино, за да вървят леко и благополучно строителните дейности.
Заслонът, който е дар за всички любители на природата, трябва да е готов в началото на следващия месец, обещават от Ротари клуб-Търговище. Градежът е на стойност 14 000 лв., като близо 10 000 лв. от тях бяха събрани на Великденския благотворителен бал на ротарианците. Вичка Стоянова безвъзмездно дари архитектурния проект на заслона, а кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев връчи строителната виза на обекта на 21 юли т.г., когато на официално посещение в града бе дистрикт гуверньора на Ротари-България Анелия Дошева.
Туристическата придобивка е разположена на 302 метра надморска височина, по пътя за историческите руини на „Мисионис" край Търговище. Заслонът е с площ 30 кв. м. и ще бъде изграден изцяло от екоматериали - дърво и камък. Ще бъде иззидано барбекю, ще бъдат поставени пейки и маси. Специална мраморна плоча ще указва името на организацията, изградила с дарения тази придобивка за жителите и гостите на Търговище.