РИОСВ
РИОСВ / РИОСВ - Шумен
Директорът на РИОСВ – Шумен Стела Илиева награди участниците в традиционния благотворителен  конкурс „ЕКО  КОЛЕДА“. Той се провежда за седма поредна градина и е за ръчно изработени украса и картички от екологични и отпадъчни материали. В конкурса се включиха 23 детски градини, 21 училища и  3 центъра за деца от Шуменска и Търговищка област.

От тази година има нова категория - за стихотворение на екологична тема, където с авторски творби се включиха три дами. Жури от служители на екоинспекцията, „БулЕкоПак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех - България“ АД, които са партньори в инициативата, оцениха и наградиха тазгодишните победители.

РИОСВ
РИОСВ - Шумен


В категорията на най-малките от детските градини първа награда спечелиха децата от ДГ "Братя Грим" в Шумен, втората награда беше за малчуганите от ДГ "Светулка" – Шумен. С трета награда беше отличен екипът от ДГ № 9 "Приказка" в Търговище. Приз за оригиналност и тематичност получиха възпитаниците от ДГ "Първи юни" от с. Хитрино. Децата от ДГ "Пчелица"  и ДГ "Пролетна дъга " в Шумен грабнаха специалните отличия.

В категорията на по-големите първата награда беше за учениците от I ОУ "Христо Ботев" - Търговище. Втори останаха възпитаниците от ОУ "Христо Ботев" - с. Зелена Морава, община Омуртаг. Трети се класираха децата от СУ "Панайот Волов" в Шумен. С приз за масовост беше отличено СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен, а специални награди получиха учениците от ОбУ "Свети Паисий Хилендарски" в Плиска, СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Смядово и II ОУ "Д-р Петър Берон " Шумен.

РИОСВ
РИОСВ - Шумен


За всички участници в конкурса имаше грамоти, сертификати за благодетел и вечно зелен храст от вида западна туя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.