Разпитват 70  души за убийството на шефа на ДДС ”Сеслав”
Разпитват 70 души за убийството на шефа на ДДС ”Сеслав” / netinfo

49 свидетели и 21 вещи лица ще бъдат разпитани по делото за убийството на бившия шеф на Държавна дивечовъдна станция “Сеслав” Александър Македонски. Трима са обвиняемите, процесът в Разградски окръжен съд започва днес, насрочен е за 4 дни.

 

Двама от подсъдимите по делото за убийството на бившия  шеф на ДДС ”Сеслав” ще се явят в съда днес с белезници. 37-годишният Радослав Пенев – Ачо бе прибран в ареста ден след убийството, 30-годишния Пламен Борисов – на 1 декември по искане на прокуратурата, където постъпили данни, че се готви да бяга в Турция. С мярка за неотклонение “подписка” е 22-годишния Димитър Митев.

 

Основните обвинения са срещу Пенев. Според прокуратурата той е извършил разстрела на Александър Македонски. Оръжието – пистолет “Макаров” е незаконно притежавано. Пенев се смята за подбудител и помагач в още две престъпления – отвличане на лесничея и подпалване на служебния му джип “Сузуки Гранд Витара”. Срещу другите двама обвиненията са за съучастничество в отвличането и палежа.

 

 Според държавното обвинение убийството е извършено с користна цел - личното облагодетелстване на Радослав Пенев, който е бил бизнеспартньор на Македонски в стопанисването на два язовира в Разградско, освен това дължал на Дивечовъдната станция 40 000 лв за дърва, доставяни по селата срещу ваучери за социално подпомагане.

 

Процесът е насрочен за четири дни, по него ще бъдат разпитани 49 свидетели и 21 вещи лица.

Припомням, че Александър Македонски изчезна на 31 май миналата година, трупът му бе намерен на 4 юни, прострелян и заровен в гора край село Равно, два дни по-рано край Сеново бе открит обгорения служебен джип на 34-годишния мъж.