Разкриха 16-годишен, заплашвал да взриви шуменската полиция
Разкриха 16-годишен, заплашвал да взриви шуменската полиция / netinfo
Разкрит е 16-годишен младеж, заплашвал, че ще взриви полицията в Шумен. Непълнолетният изпращал писма в сайта на МВР за сигнали за корупция.

На 18 февруари младежът е изпратил две писма, в които се е подписал с инициалите Р.Р. Наред с обидите към полицията в Шумен, той пише, че предишния ден е бит от служител на ОДП, като посочва и неговото име. Разпоредена е бърза проверка по случая. Тя установява категорично, че Р.Р. не е задържан или викан в полицията на 17 февруари. В областната дирекция не работи и служител с посоченото име.

Ден по-късно в сайта са публикувани други три съобщения. Тонът им е още по-остър и заплашителен. “Не можете нищо да направите, не можете да ме хванете, ще направя атентат в Шумен, искам да ме арестувате, намерете ме, ще гръмна ОДП - Шумен”, пише в писмата, подписани отново от Р.Р. Служителите на дирекция “Инспекторат” в МВР отново подават сигналите в ОДП – Шумен. Младежът е бил доведен за разговор в полицията, където се държал нагло и агресивно. Бил е пуснат, защото полицаите предполагали, че истинският автор на заплахите само използва инициалите на тийнейджъра. На 20 февруари следва поредната нагла заплаха “Пак съм аз, тази вечер ще взривя полицията, умрете всички!” се казва в част от текста.

Анализите на експертите доказват, че съобщението идва от един и същ адрес. Домът, в който живее Р.Р. с родителите си, е бил претърсен. Там криминалистите установяват, че непълнолетният е писал писмата си от своя компютър. Младежът е криминално проявен. По случая е образувано дознание.