Стартират ремонти в забавачници в Търговище
Стартират ремонти в забавачници в Търговище / Борислав Курдов
Стартират ремонтите на детска ясла „Първи юни” и детска градина „Приказка”
В Търговище стартираха строително-монтажните дейности по обновяването на детска ясла „Първи юни” и детска градина „Приказка”. Символично бяха направени първи копки в дворовете на забавачниците.

Ремонтните дейности се осъществяват по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура”. През миналата седмица бе даден официален старт на обновяването на Първо основно училище „Христо Ботев”, който също е част от гореспоменатия проект.

Сградата на детската ясла ще бъде изцяло ремонтирана за 880 000 лв. След приключване на строителните работи ще се извърши и цялостна подмяна на наличното оборудване и обзавеждане на стойност 101 000 лева
Подобни ще бъдат и извършваните дейности в детска градина „Приказка”. В тях ще бъдат вложени общо 1 200 000 лв.

Общият бюджет, предвиден за изпълнение на проекта за обновяване на четирите обекта от образователната инфраструктура, възлиза на 9 781 298,54 лв., от които безвъзмездна финансова помощ e 9 661 312,88 лв. Собственият принос на Общината за проекта е в размер на 119 985,66 лв. Тези пари са за ремонтни дейности на Кукления театър в Търговище, който ползва част от сградата на Първо ОУ „Христо Ботев”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.