Промени в здравеопазването и субсидии в селското стопанство предрече Антон Кутев в Търговище
Промени в здравеопазването и субсидии в селското стопанство предрече Антон Кутев в Търговище / Диляна Стойчева
Предстоят резки действия за осъвременяване на здравната реформа – каза в Търговище Антон Кутев, който е член на изпълнителното бюро и секретар на БСП. Причината за посещението му бе укрепване на организационния капацитет на партийната структура в града. Той се срещна с областния управител, с кмета и общински съветници, както и с членове на партията. По-късно даде пресконференция заедно с депутата Румен Такоров.

Според Антон Кутев, гражданите на страната очакват бързи промени и управляващите са длъжни да отговорят адекватно. Затова предстоят резки действия по посока осъвременяване на здравната реформа. За пример бе дадена кампанията на няколко пациентски организации “За да бъдеш чут”. Нейната цел е била проучване на общественото мнение за това какво се очаква в сферата на здравеопазването.

Предстои в селското стопанство да влязат над 1милиард лв. под формата на реални субсидии, допълни Кутев. С това голяма част от проблемите на отрасъла ще бъдат решени. Тези средства ще се раздават на принципа - декар площ или глава добитък и при тях няма да стои въпроса дали производителите имат капацитет да кандидатстват с проекти.

Антон Кутев сподели още, че чистотата и озеленяването в Търговище са на много по-добро ниво, отколкото в столицата.