Проф. Андрей Андреев председател на АБВ-Шумен, Първанов посочи Дъбов като човека, около когото се върти всичко в региона
Проф. Андрей Андреев председател на АБВ-Шумен, Първанов посочи Дъбов като човека, около когото се върти всичко в региона / netinfo

Без партийни членове в инициативния комитет на АБВ в Шумен. По-рано днес лидерът на движението Георги Първанов представи председателят на инициативния комитет на АБВ в Шумен проф. Андрей Анмдреев - преподавател в ШУ „Епископ Константин Преславски". В Шуменската структура влизат още общинския съветник, адвокат Пламен Петков, който е в групата на БСП в Шумен, но безпартиен, избран от гражданската квота и Валентин Велев - бившия лидер на РЗС в Шуменско.

„Тук в Шумен стъпваме на здрава основа, това са авторитетни и доказани хора - със солиден обществен престиж", заяви Георги Първанов. Той изказа амбиция в Шумен АБВ да постигне добри резултати. Бившият президент заяви, че в момента в управлението се действа на принципа на създаването на „феодално имение" около един човек или група хора, коиот разполагат съ властта единствено с личен интерес. „Тук в Шумен всичко се върти около името на Димитър Дъбов, независимо дали става дума за проекти или назначения" подчерта Първанов. Той допълни, че Дъбов заедно с по-малкия коалиционен партньор са хората, които определят механизмите на политиката и кадровите назначения в Шумен. „На това трябва да се сложи край, държавата има нужда от добро управление, което да включва легитимни механизми за политика, а това е един от ангажиментите на АБВ", каза още Първанов.

Проф. Андрей Андреев председател на АБВ-Шумен, Първанов посочи Дъбов като човека, около когото се върти всичко в региона
netinfo

Той изрази и оптимизъм относно участието на АБВ на предстоящите евроизбори. В задочен облог с Димитър Дъбов, който е прогнозирал, че АБВ няма да спечели повече от 25 000 - 30 000 гласа. „Ако ние вземем 30 000 гласа аз повече с политика няма да се занимава, ако обаче вземем повече от прогнозата на Дъбов той да поеме ангажимент да излезе от политиката, той и без това няма бъдеще, като политик, поне да излезе с чест в резултат на един загубен облог", каза още Първанов.

Според председателят на АБВ в Шумен Андрей Андреев в хората, които влизат в местната структура са авторитетни, безпартийни и доказани професионалисти своята сфера. „Ще разпространяваме идеите на АБВ в Шуменско с цел промяна на сегашното положение и търсене на нови алтернативи", каза още Андреев.

След срещата с журналисти от ръководството на АБВ посетиха офиса на движението в Шумен, а по-късно днес Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков ще се срещнат с граждани.