Геосферата е изградена с доброволен труд на младежи.
Геосферата е изградена с доброволен труд на младежи. / dariknews.bg
#ПрочетиМи представя пишещи таланти.  На 25-и юли събитието ще се проведе в Шумен от 19:30 часа до 21.30 часа в Младежка сфера - алтернативно културно пространство, изградено от доброволци.

Културното събитие смело насърчава пишещите да четат своите стихове и да се развиват в света на литературата. Инициативата най-често се провежда в уютни литературни кафенета, а журито обикновено е съставено от писатели, победител от предно събитие и представител на мястото, където се провеждат. 

Основната цел на #ПрочетиМи е да осигури поле за изява на всеки един пишещ човек, без значение дали е вече изграден автор или тепърва прохождащ ентусиаст в света на поезията.

Жури на литературното събитие в Шумен ще са Красимир Вардиев, доц. Юрий Проданов, Антоний Димов. Всеки, който желае да участва може да получи повече информация за записването, подбора и четенето на стихове на Facebook страницата на събитието. 

#ПрочетиМи се провежда за първи път в Бургас. От 2017 година вече 7 пъти любителите на поезията в морския град се наслаждават на творчеството на млади ентусиасти. Събитието се състоя и веднъж в София в литературен клуб "Перото". Издадена е и стихосбирката "#ПрочетиМи-лична поезия", която включва 38 непубликувани досега произведения от 14 автори.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари