Предлагат по 40 лв. за наем на гараж
Предлагат по 40 лв. за наем на гараж / dariknews.bg
23 петна с право на строеж за гаражи ще бъдат продадени на търг в Шумен. 
Общинска администрация в Шумен предлага 21 места с право на строеж на гаражи в  кв. „Боян Българанов“ да бъдат продадени на търг. 

Те се намират край ул. „Генерал Драгомиров“ в края на града и до тях няма преведен ток и вода. Началната цена е 2500 лв.

Предлагат по 40 лв. за наем на гараж
dariknews.bg

Пенка Василева oт отдел „Управление на общинската собственост“ – Шумен, обясни, че с предимство са собствениците на возила, живеещи в непосредствена близост до местата.

Ако на търга не бъдат продадени всички гаражи, се обявява втори, на който се разширява кръга от допускани кандидати.

Предлагат по 40 лв. за наем на гараж
dariknews.bg

С търг решават проблем с гаражи в центъра на Шумен

Венци Куманов живее в кв. „Боян Българанов“. Според неговите наблюдения в района има все повече коли и паркирането около блоковете става трудно. Шофьорите пък често търсят гаражи, за да са колите им на сигурно. Той посочва, че много от колите стават обект на вандализъм или кражба и затова собствениците все по-често търсят помещения, в които да ги държат. 

Дори той няколко пъти е получавал оферти да го отдаде под наем своя собствен гараж. Предлагат около 35-40 лева за незаконен гараж, за законен не знам колко дават, казва Венци Куманов. 

Предлагат по 40 лв. за наем на гараж
dariknews.bg

Граждани искат отсрочка, за да узаконят гаражите си

Освен тези места още 2 гаража са обявени за продажба в кв. "Еверест".

През пролетта Община Шумен обяви на търг 13 петна за гаражи в центъра на града. Още при първия търг 7 от тях са продадени, а останалите ще бъдат преобявени заедно с новите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.