Приеха годишните отчети на общинските дружества
Приеха годишните отчети на общинските дружества / netinfo
Годишните счетоводни отчети на едноличните търговски дружества приеха днес членовете на Постоянната комисия по икономическа политика, общинска собственост и сделки с общинско имущество. В хода на дебатите общинският съветник от ГЕРБ Христо Дечев заяви, че годишните отчети на дружествата показват, че те не се развиват. По думите му всяко едно от общинските търговски дружества има няколко негативни показатели. „Смятам, че поради тази причина трябва да се предложи преструктуриране на тези дружества”- заяви още Дечев. Зам.-кметът по стопански въпроси Митко Киров каза, че предстои администрацията да направи предложение за преструктуриране на някои от дружествата. Едно от тях е „Обреден дом”- каза Киров. Той заяви още, че има идея в Общинският медиен център да бъде вложен частен капитал за да може дружеството да се развива.

На заседанието си днес членовете на комисията приеха и предложението за одобряване на нова структура на общинска администрация.

По време на заседанието бе разгледано и предложение за частично изменение на подробно - устройствен план на зелената площ срещу бившия РУМ в града, където Държавното предприятие „Строителство и възстановяване” има инвестиционно намерение за построяване на многоетажна сграда. Според зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков до този момент в община Шумен няма внесени официални възражения за застрояване на зелената площ. Той обаче не изключи възможността такива да постъпят. По думите на инж. Йонков, при водените преговори с потенциалния инвеститор, се е стигнало до решение предвидените 800 квадратни метра за озеленяване в района да бъдат увеличени на 1800 квадратни метра. Той заяви още, че от държавното предприятие са дали съгласието си помещение от бъдещата сграда да се предостави за квартален клуб.

При преговорите с инвеститора е било договорено още, при определени условия, на общината да се предостави арматурния двор в Шумен, който е собственост на „Строителство и възстановяване”, където ще бъде преместен обръщача на градския транспорт. Обмисля се на мястото на сегашния обръщач ще бъде построена автогара, която ще се предостави за нуждите на общината.