полицаи дрегер шофьор
полицаи дрегер шофьор / БГНЕС
Трима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол в неделя.

Около 02:10 за проверка на ул. “Възраждане“ в гр. Върбица бил спрян водач на лек автомобил Део „Матиз“ с холандска регистрация. Зад волана бил 45-годишен жител на Върбица. При тест с дрегер са отчетени 1,25 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Образувано е бързо производство.

На 17 ноември около 02:40 часа за проверка на ул.“Софийско шосе“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Фиат „Брава“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 42-годишен шуменец. Изпробван е с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 1,57 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Шумен, за извършено престъпление е образувано бързо производство.
 
32-годишен мъж от Шумен е установен да шофира с 1,91 промила алкохол. Проверката от пътните полицаи била извършена на 17 ноември около 5 часа по пътя от кв. „Дивдядово“ към село Мараш. За проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Мъжът лъхал на алкохол, а показанията на дрегера отчели 1,91 промила в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление е образувано бързо производство.