Пътна полиция
Пътна полиция / dariknews.bg
Рекорда - 2.80 промила

Петима водачи, седнали зад волана подпийнали, са задържали полицаите в Шуменско.
"Рекордьорът" сред тях е спрян в ранния следобед, но явно не прекалено рано, тъй като 36-годишният мъж вече се е бил порядъчно наквасил.
В Шумен на кръстовището на ул. Ивайло и ул. Съедиенине е извършена проверка на 36-годишния И.Л. от град Шумен, който е управлявал лек автомобил „Опел”, с шуменска регистрация. С техническо средство е измерена 2,80 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. 

Нявръх националния празник около 17:35 часа в Смядово на ул. Юрий Гагарин е извършена проверка на 38-годишния И.И. от село Веселиново, който е управлявал лек автомобил „Фолксваген”, с шуменска регистрация. Водачът не е представил свидетелство за управление на МПС, а при направените справки е установено, че е неправоспособен. С техническо средство е измерена 1,26 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ и също се оказал в ареста за срок до 24 часа. Образувано е бързо произовдство.

Час по-късно в Шумен по панорамен път край парк „Кьошковете” е извършена проверка на 59-годишния Б.Д. от град Шумен, който е управлявал лек автомобил „Дайхатсу Фероза”, с шуменска регтистрация. С техническо средство е измерена 1,54 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо произовдство.

В тъмните часове - около 22:20 часа в Шумен на бул. Симеон Велики е извършена проверка на 28-годишния А.Т. от село Ружица, който е управлявал лек автомобил „БМВ”, с търговищка регтистрация. С техническо средство е измерена 1,41 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ. И той останал в ареста за срок до 24 часа. Образувано е бързо произовдство.

В събота около 23:25 часа в село Веселиново е извършена проверка на 48-годишния Х.Х. от град Шумен, който е управлявал лек автомобил „ВАЗ”, с шуменска регтистрация. С техническо средство е измерена 1,62 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа и е образувано е бързо производство.