Премахват незаконни преместваеми търговски обекти
Премахват незаконни преместваеми търговски обекти / netinfo

От днес община Шумен започва обследване на преместваемите търговски обекти районите на ул. "Витоша", Пето основно училище, кв. "Бялата пръст" и  ул. "Искър". Същото се отнася и за незаконно заграбени общински терени. Поставените в нарушение на Закона за устройство на територията ще бъдат премахвани, а неправомерно заграбените терени - освободени принудително. На нарушители ще бъдат съставени актове, съгласно Закона за устройство на територията и наредби на общината.

Обследването е във връзка с благоустрояването и дългосрочната политика на община Шумен за развитието на инфраструктурата на града.

Такива обследвания и освобождаване на терени вече са направени в района на Автогарата и Градската градина. В момента тече проверка в района на досегашния цветен пазар по главната улица.

Общинското ръководство ще продължи да освобождава принудително незаконно заети общински терени, както и ще прилага превантивен контрол по законността на строителните обекти и поставянето на преместваеми търговски обекти на територията на града.