/ dariknews.bg
Шест нови паралелки да бъдат разкрити през учаебната 2019/2020 година предлагат от училища в Шуменско. Това стана ясно днес на заседание на Постоянната комисия по заетостта към Областния съвет за развитие на област Шумен.

ПГОХХТ "Проф. д-р Асен Златаров" - Шумен иска да извършва обучение по професия "Модист", специалност "Бутикови облекла". 

Цветанов: Проблемът с водата в Шумен е основен акцент за кмета

СУ "Трайко Симеонов" - Шумен предлатаг обучение по професия "Помощник-инструктор по спортно-туристическа дейност, специалност "Спотрно-туристическа дейност".

СУ „Панайот Волов" -  Шумен - ще разкрие  професия "Графичен дизайнер, по специалност „Графичен дизайн". 

СУ "Д-р Петър Берон" - с. Хитрино предлагат разкриване на обучение по професия "Сътрудник в малък и среден бизнес", специалност "Малък и среден бизнес".

ОбУ "Христов Ботев" - с. Ивански предлагат професия "Работник в растениевъдство", специалност "Зеленчукопроизводство" с придобиване на първа квалификационна степен.

ОбУ "Христо Ботев" - с. Друмево - по професия "Работник в заведения за хранене и развлечения".

Предложенията са съгласувани с кмета на съответната община
dariknews.bg

По заявки на работодатели е направено предложение за обучение с дуална система в 4 професионални гимназии

Tака в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия младежи ще се обучават в професиите Строителен техник и Геодезист по заявка на Автомагистрали Черно море АД. 

Те са направили и искане за професията Техник по транспорта в Професионалната гимназия "Симеон Велики" във Велики Преслав. 

КАИ ГРУП и КЕРАМАТ АД заявяват обучение по професия Оператор в силикатните производства в ПГХТД "Проф. д-р Асен Златаров" в Нови пазар.  

Профилираните паралелки наесен ще бъдат  33 на брой, а професионалните 32.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.