Пламен Петков бе преизбран за областен лидер на АБВ-Шумен
Пламен Петков бе преизбран за областен лидер на АБВ-Шумен / Дарик-Шумен

Пламен Петков бе преизбран за председател на областната организация на АБВ в Шуменско. По време на отчетно-изборна конференция, провела се по-рано днес контролен  съвет и петима заместник-председатели. На конференцията присъстваха 38 делегати.

„Със смесени чувства приемам избора, от една страна всеки човек счита, че тоав е оценка за добра работа, но от друга си давам сметка ,че следващия път, който по устав е след 2 години трябва да видим млади хора. Дошло е време лицето на АБВ да бъде от млади кандидати", подчерта Пламен Петков. По думите му, в Шуменско АБВ трябва да разшири присъствието си, като ще се работи за сформиране на клубове в общините Венец, Хитрино, Каолиново и Никола Козлево, а предстои да се пристъпи към общински структури в Смядово и Върбица. „Най-важното е, че голяма група от хора, с ляво мислене припознават нас и през следващия мандат ще покажем ръст и развитие в област Шумен", каза още Петков.

Добра оценка за работата на структурата на АБВ в Шуменско даде и заместник-председателят на партията Румен Петков, който присъства на заседанието. Като приоритети в бъдещата работа на областната структура той посочи няколко неща - първо, категорично съобразяване с потребностите на жителите в общините и активна работа на общинските съветници на АБВ в региона, второ утвърждаване на местните структури и работа за президентските избори в края на годината.