/ арик Враца

Писмена похвала за полицейски служител от участъка в Каспичан за обезвреждане на мъж, който отправял закани и заплахи в центъра на града и възпроизвел изстрел с оръжие

На 3 юни полицай  Красимир Миланов ползвал полагащ му се почивен ден. Преди обяд придружаван от членове на семейството си и техни близки посетили питейно заведение в централната част на гр. Каспичан. Миланов  чул, че говори на висок тон близо до СУ “Панайот  Волов”.

Малко след това се появил агресивен мъж в състояние на силно раздразнение. Мъжът бил известен на Миланов. Влязъл във вход на жилищен блок, униформеният полицай го последвал и го изчакал пред блока.

Малко след това мъжът излязъл и се насочил към паметник в центъра на града, извадил пистолет  и демонстративно възпроизвел изстрел. Виждайки тези действия Миланов се отправил към мъжа, който насочил оръжието към него и със заплашителен тон му заявил, че ще го застреля. След това се насочил към входа на блока.

В това време Миланов подал сигнал в оперативната дежурна част. Минути по- късно мъжът излязъл от входа, насочил се отново към паметника с пистолет в ръка и заплашвал, че ще застреля някого.

Миланов скъсил максимално дистанцията към него  и с решителни действия го обезоръжил, обезопасил оръжието, извадил пълнителя на газ сигналния пистолет и намиращия се в цевта му патрон. Междувременно пристигналия на место патрулен екип започнал работа с местния жител.

След надлежно извършените му прегледи от пристигналите медицински лица е настанен за лечение в специализирано медицински заведение – ДПБ с. Царев брод.  По предложение на началника на РУ- Нови пазар гл.инсп. Веселин Райнов Красимир Миланов е предложен за награда.

 52 служители на ОДМВР- Шумен са наградени във връзка с професионалния празник на Министерството на вътрешните работи-  5 юли. С отличие „Обявяване на благодарност с парична награда“ със заповед на директора на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим са наградени началникът на РУ-Шумен гл. инсп. Илиян Николов и ст. инсп. Младен Борисов н-к група „Престъпления против личността“ към отдел Криминална полиция в ОДМВР- Шумен.  

За висок професионализъм и постигнати съществени резултати в противодействието на конвенционалната престъпност и осигуряване на обществения ред  с отличие „ Обявяване на благодарност с парична награда“ са наградени полицаите в група „Охрана на обществения ред към РУ- Шумен мл.инсп. Константин Димчев, мл. инсп. Стефан Стоянов, мл. инсп. Роман Шидеров, мл. инсп. Атанас Атанасов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари