Печка на дърва задуши 36-годишен мъж в Шумен
Печка на дърва задуши 36-годишен мъж в Шумен / dariknews.bg

36-годишен мъж е починал, след като се задушил в пожар, предизвикан от печка на дърва, с която се отоплявал.

Инцидентът станал около 05:00 ч. сутринта на ул. "Надежда" в кв. "Бялата пръст" в Шумен.

Печка на дърва задуши 36годишен мъж в Шумен
netinfo

Мъжът живеел в семейната къща, която делял с двамата си братя. в пристройка в двора живеела майка им. Той вечерял при нея и после се прибрал, за да почива вкъщи.

Печката с дърва била в едната стая, а той спял на диван в другата.

Печка на дърва задуши 36годишен мъж в Шумен
netinfo

Вероятно от печката е тръгнал и огънят, обхванал помещението. Има съмнения, че вътре в горивната камера бил хвърлен дезодорант, който гръмнал и разпилял въглени по килима, коийто се подпалил. От гъстия дим пък мъжът се задушил.

Първи видели пламъците и дима съседи, те веднага тръгнали да помагат и се обадили на пожарната. Веднага са изпратени екипи на пожарна, полиция и спешна помощ. След локализиране и потушаване на пламъците в пристройка към къщата е намерено тялото на 36-годишен мъж.

От полицията съобщиха, че данни за умишлен палеж няма. След направения оглед било изяснено, че причина за пожара е неправилно ползване на печка на твърди гориво.

Печка на дърва задуши 36годишен мъж в Шумен
netinfo

В момента той живеел сам в къщата, тъй като двамата му братя са на гурбет в Германия. Наскоро взел книжката си и щял да заминава в странство, за да работи в строителството, разказаха съседи.