/ Община Шумен

Момичетата на Мариола Спасова и Снежана Иванова от СК „Ритмик“ спечелиха сребро на Европейското първенство за мажоретки, което се проведе от 11 до 14 октомври в град Пореч, Република Хърватска. Шуменските мажоретки, които са в основата и на националния отбор, се състезаваха с близо 1500 участнички от общо 16 държави.

България беше  представена от три отбора  от градовете  Шумен, Нови пазар и Свиленград. Състезателките  участваха в три категории на европейското първенство - традиционал корпус, параден корпус  и ексхибишън корпус.
 

Община Шумен
netinfo

За пореден път момичетата от Шумен се представиха много убедително. Те затвърдиха челните си позиции в категорията традиционал корпус  във възрастовата група до 14 години в изключително силната конкуренция между  шест държави Словеня, Италия, Хърватска, Англия, Чехия и Русия. Отборът на  СК  „Ритмик” - Шумен, който  представи България, отстъпи единствено на  Чехия и зае второ място, като остави зад гърба си отбора от Хърватска.

„Новото в това състезание беше участието на Русия, Уелс и Германия с много силни състезатели. Особено се откроява работата на Русия и при  една добра работа биха били сериозна конкуренция“, обясни Мариола Спасова. „Беше трудно, но си заслужаваше“, споделиха състезателките и благодариха на своите треньорки за добрата подготовка и куража да побеждават.

Вице европейската титла дължим на подкрепата на много хора. Това е награда не само за нашия клуб, а и за целия град, отбеляза треньорката Снежана Иванова.

Община Шумен
netinfo


Тя добави, че поради силното представяне на шуменските мажоретки на международни състезания вече е решено през следващата година в града да се проведе съдийският семинар за треньори в „Арена Шумен“ в нашия град. По думите на Снежана Иванова, България кандидатства за домакин на европейското първенство през 2020 г. и амбицията е то да се проведе в Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.